Inloggen
Gastenboek Zoeken uitgebreid | Info

In het gastenboek kun je een  persoonlijke reactie achterlaten.

Jamesdex email    (25-09-2017)
Novice reports...
"Hello everyone, I am new to, please look at a lot, thank you!"
Koos van der Linden email    (07-04-2009)
Melkschuit
"Als jongetje van vijf woonend aan de vaartweg was mijn uitje een tocht met de melkschuit, terug richting schipluiden. Ik hielp eerts op mijn manier de lege bussen op het dek te zetten en mocht dan mee en ergens voor schipluiden of terhoogte van de boonen of bomvliet werd ik aan de wal gezet en liep ik terug over het jaag pad geweldig . Moet je vandaag de dag toch niet aan denken dat een jongetje van vijf dit zou ondernemen. Ik was gefaccineerd door de stukjes moeras die ik tegen kwam onderweg en de boerderijen sommige heel oud en spookachtig soms zag een boerin met een juk met emmers rond lopen. Wat een geweldige jeugd aan de VLaardingse vaart,ondanks dat om de een of andere reden de agent Pakvis mij achtena zat in de broekpolder Ik weet geen naam mer van de schipper als iemand dit weet of foto heeft van de melkschuit zo rond 1956 houd ik mij aanbevollen."
job tielrooy email    (04-06-2008)
Kelder raampjes
"Ik heb in Midden Delfland gecampeerd; fantastisch. Op mijn fietstochten vond ik trof ik bij de oude boerderijen kelderraampjes aan die midden boven de bovensponning en gevelsteentje hadden met de inscriptie IHTS een enkele keer kwam ik een kruisteken tegen. Hebben we hier te maken met een afweer teken - voor de protestantse boeren ihts en voor de katholieke boeren een kruis? immers in de kelder werd kaas gemaakte en opgeslagen en de boze geesten die met schimmels en bacterieen rampen in de opslag van de kaas, en gedurende het kaasproces konden aanrichten, moesten afgeweerd worden. Klopt dit verhaal en kan iemand mij er misschien meer over vertellen. Verder vond ik dat veel oude boerderijen op leylijnen - de lijnen waarop men tot ongeveer 1350 kerken, kloosters en tempels bouwde- gebouwd zijn. Is daar mogelijk ook meer over bekend? Hartelijke groet, Job Tielrooy"
JOs Rietveld email    (13-10-2004)
COMPLIMENTEN
"Dag Marjan, dag Willy, ik dacht eventjes jullie site te bekijken voor ik weg moiet, maar ik kan me haast niet losscheuren. Midden-Delfland, wat een interessant verhaal, ook omdat ik dat leven van een deel van mijn familie ken uit verhalen. Lopikerwaard heb ik het dan over. Binnenkort ga ik gauw verder lezen want ik ben ook niewsgierig naar de rest. Groutnis en achten, JOs Rietveld, Grunnn"
nel van der kooij-van buuren email    (24-07-2004)
Reactie op verhalen
"Vandaag las ik in "Trouw" informatie over de audiotour met verhalen. Tot mijn verbazing vond ik de verhalen van mijn vader (Bas van Buuren). Wat leuk om dit zo te lezen. Duidelijke en informatieve site. Heel veel herkenning in namen, verhalen en foto's."
Voeg een nieuwe reactie toe:
Naam*:
E-mail*:
Titel*:
Tekst*:
Code*: Neem deze code over
* Verplicht
top